2011 m. vasario 23 d., trečiadienis

Radio Ga Ga

MUZIKA.

Ji visur ir visada su manimi.
Tik dėl muzikos didžiąja dalimi savo gyvenime jaučiuosi laiminga.

Neseniai sužinojau įdomų faktą, kad ir vaikai kartais padeda sukurti super hitus. :)

Ar jūs žinojot, kad Roger Taylor ("Queen" būgninikas), kai kiti grupės nariai jau buvo sukūrę bent po vieną super hitą, 1984 metais parašė "Radio Ga Ga".
Prie dainos pavadinimo prisidėjo Taylor'o tuo metu dvimetis sūnus Felix, kuris išgirdęs grojant radiją, sakydavo "Radio Poo Poo!". Tiesa, Taylor'as kiek pakoregavo du žodelius, kurie po 27 metų tapo itin reikšmingi vienai amerikiečių daininkei Stefani Joanne Angelina Germanotta, kuri šiuo metu yra itin plačiai žinomai būtent kaip Lady Gaga.
Tiesa, pseudonimą Stefani sugalvojo ne pati. Amerikos prodiuseris Rob Fusari pasiūlė šį pseudonimą, nes ji atėjusi į įrašų studiją vietoj pasisveikinimo visada traukdavo būtent šią "Queen" melodiją.

O grįžtant prie "Radio Ga Ga" - daina, kaip kritika, buvo skirta komercinę muziką grojančioms radijo stotims, kurios nepaliaudamos vis sukdavo tuos pačius hitus.
Taylor'as teigė, kad šitą dainą parašė inspiruotas MTV, nes labai daug paauglių tuo laiku žiūrėjo televiziją, vietoj to, kad pasiklausytų, ką groja radijo stotys.

Kalbant apie nekomercines radijo stotis, Lietuvoje dabar galima drąsiai sakyti didelį ačiū Dariui Užkuraičiui. Juk turime Opus3. Ir net nesvarbu, kad jos klausytis negalime ištisą parą. Gal kada nors..



Kadangi jau prabilau nekomercinių radijo stočių tema, ta proga siūlau pažiūrėti Richard Curtis režisuotą (beje jis pats parašė ir scenarijų) britų 2009 metų komediją "The boat that rocked" (tiesa, Amerikoje filmas pervadintas į "Pirate radio").

Filmo istorija pasakoja apie 1960 metus, kuomet Didžiosios Britanijos radijo stotys kasdien grojo vos kelias minutes roko muzikos.
Filmo garso takelis tikrai smagus. O ir vakarą praleisit lengvai bei su šypsena veide.



Matyt kartais būtent tokia ir turi būti muzika. Ir tikrai būtent toks turi būti laisvalaikis.

:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą